Glad midsommar.

Glad midsommar till er alla, här startar vi tidigt men en god kopp kaffe och tvmys, vädret verkar inte alls bli särskilt bra idag heller.
Vi kommer att fira hemma med grillning och massa annat gott, Julia har åkt på minisemester med farmor över midsommar plus att hon redan spenderat en vecka där skönt för henne.
Igår så badade de små för första gången ute i en badbalja :) men de va uppe lika fort igen och badade sedan inne med massor av skum innan läggdags.
Hade en toppendag igår, hjärtat kom hem tidigt och vi handlade tillsammans och så hade han paket med sig hem till mig bara sådär :) så kul att få något utan anledning jag fick ett par puma gympadojor, puma ankelsockor tre par och ett par mysiga nike shorts :) Tack ILOVE U Nu ska jag njuta av mitt kaffe ha en toppendag allihopa.

Den vackraste Diablo och för att inte tala om hans son lille Abbe, saknar er.


Vecka 24

Då var vi inne i vecka 24 tänkte uppdatera lite om bebis osv.
Torsdag förra veckan så fick jag komma till barnmorskan då jag haft besvärliga sammandragningar och fått bricanyl för dessa och doktor tid den 30 Juni, så vi tyckte det var läge för en tidig mätning av magen och det visade sig att måttet var på tok för stort jag hade gått 23 v men hade mått för en 28 veckors gången graviditet om jag då legat på högsta kurvan så förmodligen har jag för mycket fostervatten denna gång med, återstår att se.
Hjärtljuden var perfekta på 156 slag minuten och den lille var otroligt livlig tre mätningar innan det vart riktigt :) och allt såg bra ut i övrigt.
Dock haft mycket ont kring rygg och bäcken så idag fick jag en akuttid hos doktor och visar att mina fogar gått isär och glappar så det blev sjukskrivning och sjukgymnastik så vi får hoppas på det bästa och se vad dr Ludmilla kommer fram till på Onsdag.
 Sedan så har jag ny barnmorsketid på Måndag för ny mätning innan läkarbesöket.
Så just nu ser min vardag ut av enbart vila inga trappor, tunga lyft eller ansträngning, tur jag har en fantastisk sambo som fixar allt nu, älskar dig.
Allt för mig nu vila och en Nogger blir det.


Jobbigt!!!

Fy vad detta är jobbigt, gick och jobbade idag full rulle och ensam undersköterska och två mottagningar själv med doktor ledde till att nu kan jag knappt gå och har sammandragningar fast jag äter bricanyl :( Vart ska detta leda och hur ska jag ta mig till jobbet imorgon?

Ni kloka har ni några förslag?

Nej ska försöka lägga mig och hoppas på att all värk försvinner, tur man har en snäll sambo som fixar och ordnar iallafall, älskar dig.


Jag har världens bästa man :)

Måste säga att jag har verkligen världens bästa man och jag älskar honom över allt annat, först så är han med på städdag från halv tio till halv fem, kommer sedan hem och lagar middag, diskar och plockar undan för att sedan åka och handla.
Jag är enormt sugen på jordgubbar men fanns inga här hemma på affären då åker han igen så himla gulligt, bara för att jag så gärna ville ha mina jordgubbar, å det ska bli så gott :)
Älskar dig hjärtat!
Tjejerna och jag har bara myst idag badat med, de är lite snoriga men en sak har vi varit iväg och gjort fick äntligen tag på en billig vagn till dagis, inte den nyaste men tvåhundra kronor en brio combi vagn så tog jag och fräschade till den så den är fin och ren och kommer funka utmärkt som sovvagn på dagis och liften ska vi ha i båten till bebis :) slut på letandet och vi kan ta hem vår vagn och tvätta upp den och ställa undan den tills bebisen kommer så skönt, bild kommer.
Nu så ska jag inte svamla mer här utan vänta på my love sedan blir det filmmys i soffan med pussar, jordgubbar och grädde :)))))


Shopping.

Lite av det som följt med oss hem kommer här i bilder plus att jag inhandlade två handdukshängare, en stor vit korg och en svart tavellist från ikea som det inte kommer bild på än.
Skriver mer sedan ville bara uppdatera lite kuliga saker och tacka Susanne för trevlig lunch igår så kika in allt fint.

Till lilla prinsessan Maya plus två par sockor från hm alltihopa.




TIll mammsen tunika från hm och armband från guldfynd plus mysig plysh dress.



Gummistövlar till mamman.



Kommer snart i våran brevlåda, till lillbebisen.



Tjockis mage i ny härlig plyschdress.



Korgar till lillbebisen.



Mage vecka 23



Till Prinsessan Jennifer.
Shopping från hm plus en lila klänning.



Julia har jag köpt en superfin svart klänning till men bilden blev så dålig :(


Sommarlov.

Nu är det sommarlov tänkte uppdatera lite.
Torsdag självklart jobb sedan åkte jag till birsta och inhandlade present till L och en skjorta,strumpor och leggings till mig själv sedan hemma mys och fix inför storadagen.

Fredag, skolavslutning i kyrkan. En tidig morgon med mycket stök men jag var ju ledig och hjärta hade tagit ledigt förmiddagen sedan fikade vi nere på Tunet med skolan jättemysigt. Vidare for vi och käkade lunch på ica maxi och inhandlade två nya fina hjärthåvar till brudarna sedan på kalas till L. Därefter åkte vi till sjukhuset då Julias pappa är där och hon så gärna ville träffa honom.
Blev sedan hemmamys och hjärtat hade köpt två pressisar till mig gravid olja och spikmatts tofflor, tack hjärtat.

Lördag så tog pappan med sig barnen i regnvädret och for på zoo och grejade så jag fick vara ifred och städa lite så nu är det bara dammsuga och skura kvar, väl hemma åt vi tacos till middag och hade det bara familje trevligt sedan  dök Big B och Elina upp och bjöd på smörgåstårta, mums och trevligt tack för det.

Söndag idag då, klev upp för ett tag sedan och de små leker på rummet brevid mig och jag avnjuter dagens kopp, vi får se vad denna dag bjuder på.

Ätit massor av jordgubbar och grädde i helgen med, nu är det sommar ävenom vädret är dåligt och jag jobbar framtill den 9 Juli. 

Hej hopp Söndags kopp.


OOOOOPSS.

Hoppsan inte bloggat på två dagar men som sagt jobb och tre busungar och min älskling :)
Mån, Tis så jobbar man tog mitt första ven prov på typ tre år idag det gick bra nice, man har det i sig ännu det känns bra, lite nervis var jag allt.
Strax så ska barnen göras klar för sängen och nattas, just nu så leker dom och stojar här brevid, precis som det ska vara.

Ett STORT grattis till BigB som fyller år idag, grattis broder lovar att fira dig bättre en annan dag :)

Imorgon är det jobb igen, i övrigt händer det inte så mycket mer ska väl ta itu med hemmet och så men det kommer. Fredag är vi lediga, jag tog ledigt då Julia går ur klass tre och dom håller i skolavslutningen, det kan man inte missa så då får de små vara lediga med. Fredag så är det kalas med för A lilla son som börjar bli stor hela fyra år.
Var väl allt för mig just nu för tillfället, barnen och duschen å mys med my love.

Hej hej.


Mysigt.

Mysigt med Söndag, familjen klev upp vid åtta snåret sedan så åkte Jennifer till en kompis vid elva och stannade där till tre så vi tog en sväng till A med familj och fick fika där mysigt värre i solen :)
Här hemma har det tvättats och stökats på lite, plockat undan det sista av vårens tjockare kläder så det blev lite bättre plats i garderob och skolåda.
Julia kom hem med farfar runt halvsex så hon och Andreas tog mc och handlade lite, nu är de nybadade och nattade inför morgondagen, dagis och skola.
Själv så ska jag förbereda lite kläder och vika tvätt innan det är dags för dusch och säng för imorgon är det jobb igen och tack gode gud så börjar tandvärken bli mycket bättre me like :)
Hjärtat och nära vän till familjen är ute och fixar fårstängsel då Simpson inte stannar kvar i den vi redan gjort så hoppas nu på bättre resultat.
Just det vi åkte och fiskade igår men ingen lycka bara jag som fick rejält napp och naturligtvis så tappade jag den :( fy så besviken jag blev.
Nu ska jag sluta pladdra och göra nytta hej hej.


Tandvärk!!!!!

Har varit dålig att skriva nu i två dagar men det beror på att jag jobbat och haft tandvärk, dum som jag är så är jag tjurig och gick inte till tandläkaren och då blir det alltid värre men man måste ge det ett försök.
Igår blev det jour tandläkaren i Timrå då jag fick så otroligt ont och naturligtvis så är det en tand som är lagad men nu behöver rotfyllas f*n också så nu visade det sig att infektionen börjat gått upp i benet därför det gjorde ännu ondare så nu är den urborrad ner till roten och nästa åtgärd blir att rensa och rotfylla :( ont gör det än med.
Nu kommer jag hädanefter springa som en hypokondriker för minsta lilla till tandläkaren :)
Men tur hade jag iallafall fick sitta upp och tandläkareen stod som en ostbåge och arbetade, jag har svårt att ligga på rygg då jag är gravid, svimmar nämligen då lillen trycker, såg ganska kul ut iallafalll:)
Igår hade vi mys efter jag kom hem utebus sedan åkte vi en sväng och fiska med tjejerna, men ingen fiske lycka :(
Idag blir det nog hemma och greja lite, än så länge är det bara jag och Jennifer som är vaken och ute är det varmt men verkar som vädret inte bestämta sig riktigt än hur det ska vara så vi får vänta och se.

Love my family.


Sjukling.

Har vi i huset, lilla Maya har hosta och feber så idag fick de små vara hemma med pappa då mamma var på jobbet.
Har haft en ganska lugn dag där idag mot för de andra två dagarna men det är mycket att lära och ta in men det får gå jag har ju ändå ett tag kvar på inskolningen och varje dag är det något nytt ingrepp istället för det man lärt sig så det är lätt att glömma alla namn och tänger,nålar och allt vad det är som ska användas :)
När jag och Julia kom hem så stod middagen färdig, härligt TACK my love det var mycket trevligt. Nu så sover de  små och jag tänkte glo runt lite på nätet innan dusch och säng, de små blir ju hemma imorgon med.
Har en otrolig tandvärk som dykit upp från ingenstans jättekonstigt, det är en gammal lagning men jag va nyss till tandis och allt såg ut som det skulle så fatttar inte riktigt :( ont gör det iallafall och kommer å går kanske en nerv i kläm nån som vet?
Nog för mig nu ha en toppen kväll.


21 veckor fulla.

Hej hopp idag har vi gått 21 fulla veckor och bebisen sparkar som attan, lite lugnare dock sedan jag började jobba igår, förmodligen för att jag rör mig mer.
Idag var det lugnare på jobbet men jisses vad prover man ska kunna både namn, utföra dem, skriva remisser och skanna med mera en hel del men kul är det iallafall, hoppas man får in allt bara :)
Barnen är nattade hjärtat har fixat allt idag badat dom, lagat middag, diskat och nu är han ute och fixar, han är bara för underbar TACK hjärtat, jag älskar dig!
Själv har jag förberett morgondagens kläder och fixat med tvätten, har precis stoppat in en äppelpaj i ugnen som jag slängde ihop blev lite sugen.
Lilla Maya har fått en hemsk hosta och varit små varm så vi hoppas på att hon inte ska bli sjuk nu. men tempade henne och visade inget så håll tummarna.
Nu så ska jag invänta paj sedan dusch, mys och sängen hej hej.
Hörs imorgon!


I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.

 

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.


Du och den blivande mamman är framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna".

Under graviditeten kommer även du som pappa att äta näringsriktig mat, inte bara proteiner och kolhydrater utan även vitaminer och mineraler.

Barnet och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion.

Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage.

Kontroller och undersökningar

På många ställen startar nu föräldrautbildning. Vid träffarna pratar ni om graviditeten och förlossningen. På MVC får du information om var, när och hur.

 


Första arbetsdagen.

Då har jag gjort min första arbetsdag alldeles yr i huvudet :) så mycket att ta in och lära sig då det är enorm skillnad att jobba på mottagning, jag är ju van att jobba på avdelning, men jag verkar ha fått enormt bra arbetskamrater och det tackar jag för.
Barnen var inga problem att få upp tidigare även om de var tröttare så gick det jättebra och Julia är så duktig att fixa själv och allt.
Fick besök av A med familj en sväng idag trevligt och lilleman växer så det knakar, han är så go och bara jollrar, ler och filosiferar.
Nu är allt framtaget för morgondagen så bara en dusch som väntar sedan blir det sängen för mig, ganska stel efter denna dag tung mage och inte alls van att gå så här mycket men man vänjer sig snabbt.
Allt för mig idag.
Älskar min familj.